Data Engineer

Till vårt affärsområde Analytics i Stockholm söker vi nu fler personer som vill vara en del av vårt grymma team av generösa data engineers och data scientists.

Vi ser ett växande behov av experter som har praktisk erfarenhet av att jobba med informationsförsörjning till olika typer av analytiska tillämpningar, vilket till stor del är utveckling av data warehouse/data lake för att säkerställa att våra kunder har en bra informationsplattform som stödjer olika typer av analytiska use case oavsett om det är rapportering, visualisering eller machine learning/AI.

Vi kommer allt oftare in innan projekt initieras, för att rita upp ramarna för lösning, projektupplägg mm. Det är ett väldigt intressant skede att bidra i och vi söker nu fler data engineers som vill utveckla sig. Du behöver inte vara fullfjädrad data engineer än för att söka denna tjänst, men det är önskvärt om du jobbat något år med relevanta uppgifter. Med rätt startpunkt och vilja är vi rätt ställe att utvecklas på.

Du kommer tillsammans med övriga i vårt team att utveckla de bästa lösningarna för våra kunder, med inriktning på data warehouse, pipelines och data lakes. Vi ser ett ökat intresse för molnlösningar så om du har erfarenhet från någon molnplattformarna är det en fördel.

Vi tror att du är högskoleutbildad, gärna civilingenjör eller  systemvetare med kunskap och intresse av IT-utveckling. Du har kunskap inom någon eller några av de ledande ETL och/eller data-plattformarna och gärna konsulterfarenhet. Dessutom tror vi att du är en drivande person som gillar utmaningar och kundkontakt, och som vill jobba med andra duktiga människor. Och inte minst vet du att andra duktiga människor vill jobba med dig för att ta del av din kompetens och din erfarenhet.

Vi erbjuder en miljö starkt präglad av vilja att ständigt vilja lära sig mer och dela med sig av sin kunskap till andra, både internt och externt. Vi anordnar regelbundet R&D-dagar där vi tillsammans utvecklar vår kunskap inom området. För oss är kunskap så centralt att vi mäter och belönar alla medarbetare efter hur mycket man lär sig och hur mycket kunskap man delar med sig av.

Skicka din ansökan till analytics@ferrologic.se, med ”Data Engineer” i ämnesraden. Har du några frågor kring tjänsterna kontaktar du vår konsultchef Helena Ahlin på 073 074 11 14, eller Tor Kamsvåg på 073 074 07 05 som ansvarar för rekrytering. Vi ser fram emot din ansökan!


Vi hjälper även en del av våra kunder med väldigt specifika rekryteringsuppdrag inom data science / data engineering så även om vi skulle komma fram till att konsultjobbet inte är rätt så kan det vara värt att ses.