BI/DW: Flera spännande öppningar

Till vårt affärsområde Analytics i Stockholm söker vi nu fler personer som vill vara en del av vårt grymma team av generösa BI/DW-specialister och data scientists.

Vi tror att du är högskoleutbildad, gärna civilingenjör, systemvetare eller statistiker med kunskap och intresse av IT-utveckling. Du har god kunskap inom någon eller några av de ledande BI/ETL-plattformarna (t.ex. från Tableau, Pentaho, SAS Institute, Oracle, Microsoft, Redshift, Qliktech, Informatica, MicroStrategy) och gärna konsulterfarenhet. Dessutom tror vi att du är en drivande person som gillar utmaningar och kundkontakt, och som vill jobba med andra duktiga människor. Och inte minst vet du att andra duktiga människor vill jobba med dig för att ta del av din kompetens och din erfarenhet.

Senior BI/DW utvecklare / arkitekt 

Vi kommer allt oftare in innan projekt initieras, för att rita upp ramarna för lösning, projektupplägg mm. Det är ett väldigt intressant skede att bidra i och vi söker nu fler erfarna BI/DW-utvecklare som vill bredda sig mot att ibland kunna ta renodlade arkitekturroller. Allt från övergripande målarkitekturer till detaljerade lösningsarkitekturer. Du behöver inte vara fullfjädrad arkitekt än, men det är önskvärt att du tagit mer eller mindre uttalade arkitektur-roller tidigare. Med rätt startpunkt och vilja är vi rätt ställe att utvecklas på. Är du redan en fullfjädrad BI/DW-arkitekt så vill vi också höra av dig så klart.

Big Data / Data Lake utvecklare / arkitekt 

Många av de strategiuppdrag vi levererar innebär bland annat att kunden sätter upp en målarkitektur som innehåller en Big Data / Data Lake komponent. Vi ser ett växande behov av experter som har praktisk erfarenhet av att jobba med informationsförsörjning, -struktur och och analys/rapportering mot denna typ av lösningar. Det innefattar erfarenhet av komponenter inom Hadoop-ramverket så som Hive, Spark etc men även Scala och Python som analys/utvecklingsmiljö. Vår målbild här är att få ihop en bimodal arkitektur baserad på denna typ av lösningar tillsammans med befintliga DW-lösningar. Om du tycker detta låter intressant vill vi gärna ha kontakt med dig. Rätt person ges en nyckelroll inom detta område där väldigt mycket händer nu och framöver.

Plattformsspecialist: SAS®Software

SAS är ett av de verktyg som vi fokuserar mest på. Vi är nu i stort behov av mer kompetens inom detta område och ser gärna att du redan har kunskap i någon av produkterna från SAS Institute. Vi söker framförallt personer som brinner för att lära sig mer och sprida sina kunskaper vidare till kollegor och kunder.

Skicka din ansökan till analytics@ferrologic.se, märkt med ”Ansökan BI/DW:” och aktuell tjänst. Har du några frågor kring tjänsterna kontaktar du vår konsultchef Helena Ahlin på 0730 74 11 14

Vi ser fram emot din ansökan!