Data Science Meetup 3/12, med besök från Mathem.se

Nästa Meetup med Stockholm Data Science får besök av två spännande talare. Robert Sahlin från Mathem.se kommer att prata om hur man implementerar Machine Learning-modeller med flera olika molnmiljöer. Filip Andersson, Civilingenjör och Data Scientist på Ferrologic Analytics kommer att prata om resurs- och ruttoptimering för en organisation som underhåller infrastruktur.

Välkommen till Gamla Stan för att nätverka med andra data scientists och lyssna på två intressanta presentationer!

Länk till evenemang och anmälan: https://www.meetup.com/Stockholm-Data-Science/events/256595239/

Robert Sahlin & Natallia Lundqvist – MatHem – Hur implementerar du Machine Learning i molnet (i praktiken)?
Det pratas mycket om cloud-plattformar och hur de kan användas för Machine Learning. Men hur går det till i praktiken? MatHem, Sveriges största onlinebutik för livsmedel, visar hur de byggt automatiserade och skalbara ML/dataprodukter för multi-cloud (Google Cloud Platform och Amazon Web Services), med produktrekommendationer som ett konkret exempel. Robert Sahlin från Mathem har mångårig erfarenhet av att bygga lösningar för analys och aktivering av stora datamängder inom framför allt digitala tjänster och e-handel (MatHem, Tele2, Bonnier och ThomasCook).

 

 

 

Algoritmgenererad ruttplanering servicefordon

Filip Andersson – Ferrologic – Rutt- och resursoptimering
Filip Andersson är civilingenjör och Data Scientist på Ferrologic. Han kommer att prata om ett case där han implementerat en ruttoptimeringsalgoritm för en organisation som underhåller infrastruktur. Filip kommer att berätta om hur man hanterar komplexiteten i ruttoptimering och anpassar lösningen efter kundens specifika behov, allt eftersom dessa behov identifieras. Det blir en spännande presentation om konkreta lärdomar från ett större Data Science-projekt.