Nu startar vi ett nytt meetup-community: Data Engineering

Nästan exakt på treårsdagen för vår meetupgrupp Stockholm Data Science är det äntligen dags att slå upp portarna för ett community för det allt viktigare området Data Engineering.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Precis allt kring AI, Machine Learning, data science bygger på rätt expertis kring data engineering för att kunna skala och bygga verkligt affärsvärde. Det kan vara lätt att glömma mitt i AI-hypen. Dataförsörjning och system+infrastruktur kring detta är inte lika medialt som AI. Men allt fler organisationer med höga ambitioner kring AI har insett att AI inte bara bygger på att ha data – det måste vara rätt data för att träna modeller på, samt att modeller måste kunna utvecklas, deployas och förvaltas på rätt sätt. Ibland väldigt distribuerade edge-lösningar. Att opreationalisera AI kräver någon form av data engineering expertis, och det är snarare här de flesta race kommer vinnas än vem som kan bygga vassaste deep learning algoritmen.

Alltså är det dags att röra upp lite mer damm kring rollen Data Engineer och expertområdet Data Engineering. Vi gör det på lite olika sätt, till exempel genom att starta upp och vara värd för meetup-gruppen Stockholm Data Engineering. Målgruppen för meetupen är hands on data engineers och tekniskt drivna data scientists. Första meetupen är 16/5 med två högintressanta talare. Dels en av våra seniora konsulter Niklas Johnson som kommer prata om utmaningar kring edge-lösningar, dels Fredrik Löfman som är Chief Data Scientist på Raysearch Labs. Fredrik kommer berätta om data engineering-området på Raysearch.

Läs mer och anmäl dig HÄR. Eller tipsa andra som borde komma!