Stockholm Data Science Meetup: 1500 medlemmar!


Bild från vår Meetup

För drygt två och ett halvt år sedan startade vi Stockholm Data Science Meetup och idag blev vi 1500 medlemmar. För att fira det tänkte vi skriva lite om vad Stockholm Data Science Meetup är och vad ni kan förvänta er av oss i framtiden.

Vad är vår Meetup?
Vi håller i två-tre Meetups per “termin” där  inbjudna talare kort och informellt presenterar hur de arbetar med Data Science i praktiken. Det kan vara allt från hur man automatiserat rapportering av deskriptiv statistik till att modellera fotbollsmatcher. Oftast är vi på Postmuséum i Gamla Stan där vi bjuder på en macka och något att dricka. Som besökare krävs inga förkunskaper och vi strävar efter en inspirerande, inkluderande och avslappnad stämning.

Vi vill ha en låg tröskel in till Data Science
De flesta organisationer förstår idag att de inom den närmsta tiden behöver arbeta mer med sin data för att bli framgångsrika. Målet för oss är därför att såväl den rutinerade dataanalytikern som den totala nybörjaren ska kunna få ut något av våra Meetups. Vi vill ha högt i tak men också en låg tröskel in.

Vårt sätt att ge tillbaka till Communityt
Vi på Ferrologic har fått otroligt mycket från det Data Science Community som finns i Stockholm. Vår Meetup är därför ett sätt för oss att ge tillbaka till det. Genom att sprida kunskap och erfarenheter hoppas vi kunna ge tillbaka och bidra till att Data Science Communityt växer sig starkare i Stockholm.

Vår Meetup är inte en affärsidé
Låt oss inte hymla. Det är klart att vi på Ferrologic får bra spridning tack vare denna Meetup. Men det är inget vi tjänar pengar på. Vi tackar inför varje Meetup nej till företag som vill vara med och sponsra men bara för att visa upp sina produkter. Stockholm Data Science Meetup ska vara plattform för intressanta presentationer av hands on Data Science-projekt och ibland även nya intressanta produkter och lösningar, men inte en plattform för reklam. Det betyder att vi ibland samarbetar med företag som får presentera sina produkter och då delar på våra kostnader för meetupen, men vi gör det bara där det känns relevant för vårt community. Det tummar vi aldrig på.

Vill du tala?
Har du ett Data Science-projekt som din organisation drivit igenom som du skulle vilja berätta mer om? Vi vill i så fall jättegärna höra mer om det. Hör av dig till oss på filip.wastberg@ferrologic.se. Att hålla en dragning på meetupen är enkelt, informellt och ger mycket uppskattning.

Du hittar vår Meetup här: https://www.meetup.com/Stockholm-Data-Science/