Välkommen på data science meetup 23/5 om sports analytics

Då har det äntligen blivit dags för en till träff i den allt mer populära meetup-gruppen Stockholm Data Science. Denna gång är temat sports analytics.

(Datumet har passerats, det går ej att anmäla sig till Meetupen)

Vi har en mycket spännande inbjuden talare från Football Analytics Sweden AB från Östersund. De hjälper idag flera klubbar att bli bättre på att utnyttja möjligheterna med att inte bara samla in en massa data (som alla gör), utan även analysera och visualisera för att ha verklig nytta av all data i verksamheten. De har ett spännande samarbete med fotbollskanalen där de integrerat www.playmaker.ai för att utöka och förbättra informationen i tv-produktionen.

Utöver detta passar vi på att ge en update på hur vårt samarbete med svenska alpina landslaget framskrider, nu med snowflake dw i molnet och R-baserad modellering.

Men framförallt är det ett bra tillfälle att träffa och mingla med andra i branschen. ”Det här är den trevligaste meetupen av de jag brukar gå på.” sade en av våra besökare förra gången. Vi jobbar för att behålla den tätplatsen! 🙂 Vi tror att en av orsakerna till detta är att vi är mycket noga att inslagen på meetupen är intressanta i sig, och inte förtäckt sälj av något, utan att det helt enkelt är en intressant informell community kring data science. Och kanske att man får testa Anders goda öl…