Data Warehouse

Varför behövs tjänsten och vem riktar den sig till?

”Data is the new oil” säger en del, och en av grundförutsättningarna för att dra nytta av alla data som skapas i och omkring er organisation är att lagra data i ett datalager.

Företag och organisationer står inför en rad stora utmaningar de närmaste åren då allt mer information måste sammanställas från flera olika källor. Förutom den växande datamängden måste en effektiv integration med affärssystemens processer utföras och flera användare ska ha tillgång till olika delar av en lösning. Idag finns det alltså stora krav på datakvalitet och prestanda.

Ferrologics tjänst inom datalager vänder sig till organisationer inom alla branscher där man vill få hjälp med att sammanställa olika data från olika källor i syfte att använda dem för att förbättra sin verksamhet på olika sätt.

Vad åstadkommer vi och vad är våra fokusområden?

Typiska leverabler runt datalager är följande:

  • Förstudier och kravställning av datalager.
  • Utvärdering av befintliga datalagerlösningar.
  • Design, utveckling och implementering av datalagerstrategier.
  • Förvaltning och vidareutveckling av datalagerlösningar.

Hur gör vi?

Ferrologics erfarna och skickliga datalagerkonsulter har lång erfarenhet från projekt hos en mängd kunder och branscher (bank, energi, telekom, transport etc.) och från ett antal olika plattformar och tekniker.

Vare sig ni känner att ni saknar expertis och vill att vi ska ta ett helhetsansvar eller bara behöver förstärka ert befintliga team inför stundande projekt kan vi hjälpa er med engagerade konsulter för att säkerställa att ert nästa projekt blir en framgång.

Ferrologic kan tillhandahålla datalagerkompetens bl.a. inom ETL, arkitektur, utveckling, test, support, förvaltning och projektledning.